دلایل اتلاف سوخت در خانه چه چیز میتواند باشد؟

یکی از مهمترین دلایل اتلاف سوخت در خانه، استفاده نادرست از اجاق گاز است. عدم استفاده صحیح از اجاق گاز باعث هدر رفتن ۴۰ درصد سوخت اضافی می‌شود. رعایت نکات ایمنی مهمترین مساله هنگام استفاده از اجاق گاز می باشد. تا جاییکه امکان دارد از اجاق گازهای دارای ترموکوپل (از قطعات ایمنی است که بلافاصله بعد خاموش شدن شعله، گاز را قطع می کند) استفاده نمایید.

نصب و راه اندازی اجاق گاز:
برای اتصال شیلنگ اجاق گاز و منبع گاز حتما از بست های فلزی استفاده نمایید.
شیلنگ اتصال اجاق به منبع گاز در معرض حرارت مشعلها یا سر رفتن غذا نباشد.
در صورت استفاده از شیلنگ قابل انعطاف، شیلنگ باید طوری قرار بگیرد که نتواند در تماس با یک قطعه متحرک کابینت مانند کشو، قرار گیرد و نباید از هیچ فضایی که امکان خم یا مسدود شدن آن باشد ، عبور نماید.
جریان هوای احتراق و خروج گازهای سوخته شده مختل نشود.
فاصله افقی لبه های فوقانی اجاق گاز از دیواره های قابل اشتعال بایدحداقل ۱۵cm باشد.
استفاده از یک وسیله گاز سوز پخت و پز موجب تولید گرما و رطوبت در محل نصب می گردد اطمینان حاصل فرمایید که آشپزخانه به خوبی تهویه می گردد.
دریچه های طبیعی را باز نگاه داشته و یا اینکه می توانید از یک دستگاه تهویه نظیر هود آشپزخانه استفاده نمایید.
جهت تبدیل اجاق از گاز مایع به شهری و بالعکس از متخصصین مجاز استفاده نمایید.

اگر بوی گاز احساس کردید:
پنجره ها را باز نمایید.
از روشن نمودن کبریت، فندک و دست زدن به کلید های برق خودداری نمایید.
شیر اصلی گاز را ببندید.
برق را خارج از محل نشت گاز قطع نمایید.
با یک پارچه یا حوله مرطوب گاز را به خارج از محیط هدایت نمایید.
هر شعله روشنی را خاموش کنید.
شرکت ملی گاز ایران و خدمات پس از فروش را مطلع نمایید.

استفاده صحیح از اجاق گاز:
یکی از موارد مهم در استفاده صحیح از اجاق گاز این است که باید در انتخاب محل قرارگیری آن دقت کنید. قرار دادن اجاق گاز کنار پنجره کار صحیحی نیست، چرا که می‌تواند سبب خاموش شدن شعله‌های آتش و انتشار گاز در فضای خانه شود.
به هیچ عنوان ،از اجاق گاز به منظور گرمایش استفاده نکنید.
هیچ وقت با ظروف سنگین روی اجاق گاز ضربه وارد نکنید.این عامل سبب خرابی اجاق گاز است.
در صورتی که چربی یا روغن روی اجاق گاز ریخت و آتش گرفت، ابتدا شیر منبع را ببندید سپس آتش را با استفاده از خاموش کننده یا یک پارچه ی ضخیم و خیس خاموش کنید.
هرگز ظروف خیلی سنگین را روی اجاق قرار ندهید، توجه داشته باشید ظرف با شیلنگ گاز فاصله ی مناسب و استاندارد را داشته باشد.
از نگهداری و یا استعمال بنزین یا مایعات و گازهای قابل اشتعال در مجاورت اجاق گاز خودداری کنید.
هر سه ماه یکبار کلیه اتصالات را از نظر نشت گاز با کف صابون آزمایش کنید.
شعله ی گاز باید آبی بسوزد. هنگامی که گاز به صورت کامل بسوزد، شعله به رنگ آبی است. اکسیژن کمک می کند تا گاز به طور کامل بسوزد.

 

دیدگاه ها بسته شده است